Nyfødtfotografering & Babyfotografering av din baby

Tiden etter at en liten baby har kommet til verden går så utrolig fort. Før man rekker å si *POFF* har det plutselig gått noen uker. Og, babyen har vokst. MYE. For sånn er det. Disse små nurkene vokser i rekordfart, og forandrer seg ofte mye fra uke til uke. Det er ikke sikkert dere ser det – dere som ser lille nurk hver dag hele dagen – men det er helt sant.

Derfor er der kjempelurt å bestille nyfødtfotgrafering allerede mens du er gravid – helst i god tid før termin. Noen lurer på hvordan man gjør det da – for man vet jo aldri helt når baby melder sin ankomst. Og det er helt sant. Babyer kommer når de selv vil…ja, hvis man ikke må settes i gang da…da kommer de når de kommer. Det som er så fint er at når jeg har fått dere inn i kalenderen med termindato, så kan jeg holde av tid til dere rundt termin. Dersom jeg ikke har nyfødtterminene i kalenderen booker jeg jo gjerne inn andre fotograferinger, og da KAN det være fullt når din lille hjerteskatt melder sin ankomst…og DET vil vi jo ikke ha noe av.

 

NÅR ER DEN BESTE TIDEN FOR NYFØDTFOTOGRAFERING
DET er det mange som lurer på. Når du først ligger i kalenderen min med termindato, og baby har kommet sender du rett og slett bare en sms til meg om at nå har det kommet en baby. Fortell meg gjerne om det gikk greit, eller om det er noe vi må ta hensyn til. Av og til må babyer være litt lenger på sykehuset (ikke nødvendigvis på grunn av noe farlig – det bare er sånn av og til), og av og til trenger mor noen dager på å summe seg litt etter fødselen (jeg har født selv, så jeg vet hvordan det kan være. 2-10 på 2 timer…de som har født vet hva jeg mener;)).

Så, tilbake til den ideelle tiden for fotografering. Nå har vi jo allerede vært innom at det ikke alltid går helt som man har tenkt, og at ting KAN ta litt lenger tid enn det som er ideelt. Men, om alt går som man tenker, så er det fint om vi rekker å få fotografert lille knært innen de 10-14 første dagene. Jeg har mange babyer som er innom på fotografering på dag 5-7 og det går helt fint. Etter 14 dager begynner de små å miste de karakteristiske nyfødttrekkene sine, de blir mer våkne og de er ikke like lette å posere slik jeg pleier lenger. Det er aldri krise om man ikke rekker dette magiske tidsvinduet, men det er altså en stor fordel om vi rekker det. For NYFØDTBILDER er jo når baby er NY…og det er det jo strengt tatt ikke lenger når vi har passert 3-4 uker.

Når det er sagt, vil jeg få legge til at babyer i alle aldre er velkommen til fotografering hos meg. Men, man må være klar over at forutsettningen for fotograferingen endrer seg des eldre baby blir.

 

Jeg pleier å dele babystadiene inn i faser i tillegg til alder – rett og slett fordi babyer er forskjellige.

NYFØDTFOTOGRAFERING er best innen 10-14 dager etter fødsel (fra dag 5 er fint)

BABYFOTOGRAFERING er fint mellom 7-9 mnd – eller når baby kan sitte litt på rumpa, men før de kan gå.

1-ÅRS FOTOGRAFERING Fra 10 mnd og opp. Her er det mest vanlig å finne en fotodag nær selve bursdagen (er du heldig har jeg ledig på selve dagen – men da bør du bestille fotografering i god tid!), eller når lille har kommet seg på bena

For all fotografering er mitt beste tips Å BESTILLE FOTOGRAFERING I GOD TID.

Jeg kan tilby god tid til hver eneste fotografering – rett og slett fordi tid er essensielt for å få til de fineste bildene. Hos meg får du også komme på bestillingstime for å bestille dine favorittbilder – jeg har superfine album, fantastiske rammer, og du får se prøver på alle produktene når du er på besøk i studio. Bestillingstimen er forresten inkludert i fotograferingen og koster ikke noe ekstra.

Alle mine kunder får også se bildene sine i et online visningsgalleri FØR bestillingstimen, slik at man kan titte på bildene allerede da, og velge sine favoritter. De aller fleste har med seg en lang liste over favoritter når de kommer på bestillingstimen, og så hjelper jeg dere i mål med hva som passer med hva. Vi ser bildene på stor skjerm i studio, drikker kaffe eller te, og har det rett og slett koselig en liten time mens vi finner ut hva som passer best for deres behov.

Min fotostil er – som du sikkert har lagt merke til allerede – ganske enkel. Enkel i betydning av at jeg ikke stasjer så mye med masse rekvisitter i bildene. Å fotografere nyfødte er ALRDI enkelt, men jeg har etterhvert MANGE ÅRS erfaring med nyfødtfotografering, så dere er i trygge hender. Jeg HAR er rikt utvalg små strikkeluer, bleiebukser og tepper som jeg bruker. Disse er nøye utvalgt ved at de har farger og strukturer som passer godt med nyfødtfotografering.  Jeg bruker kurver og kasser med et organisk uttrykk, og så hender det vi går litt bananas med en zinkbøtte innimellom. For meg er det viktig at baby er i fokus, og at jeg bruker rekvisitter som underbygger akkurat det.

SÅ, dersom du liker bildene jeg viser på denne siden, på instagram og på facebooksiden min (PS! Følg meg gjerne), så er sjansen veldig god for at du og vil bli fornøyd med meg bak kamera. MEN, da må du huske å BESTILLE FOTOGRAFERING i god til da!

Ønsker deg en strålende fin helg, og så GLEDER jeg meg til å fotografere for deg!

 

LagreLagreLagreLagre

No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.