Kjærlighet på bryggekanten – Bryllupsfotografering i Sandefjord
At et i utgangspunktet nedslitt og velbrukt båtverksted kan bli tryllet om til et så vakkert festlokale for bryllupsfeiring skulle man nesten ikke tro, men det fikk Linda & Kjetil til med glans. De ønsket seg et bryllup i rustikke lokaler med mulighet for utevielse på stedet, og det ble det i Gokstad Kystlags koselige båtbyggeri denne hærlige dagen i juli 2016. Og, jeg fikk være med hele dagen!!!

Dette brudeparet betyr så uendelig mye for meg, for Linda er ikke bare en god kollega, hun har også blitt en av mine beste venninner over årene. Vi jobber begge som fotografer – jeg her i Bærum og hun har et superkoselig babystudio i Sandefjord. At jeg skulle få fotografere den store dagen må jeg bare si tusen takk for! Jeg er fylt med ydmykhet når en annen fotograf spør om jeg kan lage noen av de viktigste bildene i livet. Og, så blir man jo litt nervøs til å begynne med da. Men, jeg kjenner jo Linda og Kjetil, og de er verdens fineste mennesker, så dette måtte jo bli bra.

Og, det ble det jo også. Den som styrer været var så snill med oss denne dagen i Juli, så det ble både utevielse på den lille bryggen og stjernedans med stjerneskudd på kvelden. Så mange koselige gjester og koselig stemning hele dagen. Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg finn være en del av denne fantastiske dagen Linda & Kjetil!!

Vielsen ble holdt ute på den lille bryggen, rett utenfor døren til festlokalene. Og, portrettbildene valgte vi faktisk å lage FØR vielsen. Det er ikke så vanlig i Norge, men om man skal ha litt sen vielse, kan faktisk dette være en god idé. Da kan man få til first look bilder, og vi får utnyttet dagslyset på sitt beste. Så, det er noe å vurdere om vielsen er litt utpå dagen – særlig i de kalde månedene når lyset ikke varer så lenge, men også på sommerstid er dette fint. Så kan man gå rett i selskapet etter vielsen. Siden Linda er fotograf, hadde jo hun full kontroll på de fineste locations i Sandefjord, så vi hadde en liten befaringsrunde kvelden i forkant, og bestemte oss for hvor vi ville fotografere. Det gjør jeg og mer enn gjerne dersom jeg er på lokasjons-bryllup og likevel må komme til stedet dagen før. Er bryllupet i nærheten og jeg ikke har vært der før, pleier jeg å ta meg en tur på egenhånd og titte meg litt rundt – eller brudeparet sender meg mobilsnaps av stedet, så går det helt fint. Jeg er alltid tidlig ute når jeg skal fotografere bryllup, så jeg rekker alltid en liten runde før jeg går i gang med fotograferingen.

Mitt tips dersom dere også ønsker dere utevielse, er å finne et sted der det er mulighet for en plan B der det fortsatt er koselig, og med mest mulig lys for fotografen. Det er også lurt å tenke lys når dere skal bestemme bordplassering. Brudeparet bør plasseres på det stedet i rommet med best lys. Tenk også på bakgrunnen bak brudeparet, for denne blir veldig synlig på bildene. Skal fotografen være med til frisøren kan man også spørre frisøren om det er mulig å få sitte nær et vindu – sånn at fotografen får best mulig lysforhold for fotografering under forberedelsene.

Håper du syns det er morsomt å lese litt om hvordan jeg tenker og jobber når jeg fotograferer bryllup. Og, del meg gjerne med dine venner – hvem vet, kanskje nettopp jeg er en god match for noen du kjenner ?

 

Smil fra Ann Sissel

No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.