Din til teppet går ned – Bryllupsfotografering i Drammen

På en av de mest regnfulle dagene sommeren 2016 giftet Tone og Knut Erik seg. Jeg husker jeg fulgte med på værmeldingen i dagene før bryllupsdagen – for, fotografen ønsker seg nok like mye oppholdsvær som brudeparet – om ikke mer…Det så først mørkt ut, men vi hadde en plan. Dette fantastiske brudeparet hadde nemlig spurt meg om det var mulig å gjøre fotograferingen en annen dag om det ble skikkelig dårlig vær. DET er noe jeg nesten ikke tør spørre mine brudepar om, men det ER faktisk en god idé dersom det er praktisk gjennomførbart (Er bryllupet i Lofoten eller Hardanger, har vi lissom bare de dagene jeg er med dere der på en måte, men da er vi kreative på andre måter). Men, dagen før – så viste yr at det skulle bli opphold omtrent akkurat når vi skulle møtes, så vi tok sjansen på at det stemte.

Jeg må innrømme at jeg var litt i tvil om det faktisk skulle ville stoppe å plaske ned da jeg satt i bilen på vei fra Bærum til Drammen, og jeg var fortsatt litt i tvil da jeg parkerte bilen og småløp inn i en cafe for å kjøpe meg en kaffe mens jeg ventet på at brudeparet skulle komme. Jeg er nemlig livredd for å komme for sent til avtaler – SÆRLIG på bryllupsdager – så jeg var som alltid ute i god tid. Da kaffen var klar, og jeg tenkte å komme meg i bilen igjen, merket jeg at regnet ikke hadde fullt så stor intensitet som det hadde tidligere…Det var litt mer sånn dråpete nå, og håpet om oppholdsvær steg i samme grad som kaffekoppen tømtes. Så – 5 minutter før jeg skulle møte brudeparet kom det ikke en dråpe på bilruta. Det hadde til og med begynt å tørke opp litt rundt om – det var ganske varmt denne dagen, så da ligger ikke vannet lenge. Jeg JUBLET inni meg!!! For, selv om vi hadde både en plan B og en plan C, så hadde jeg jo mest lyst til å fotografere brudeparet mitt når vi egentlig hadde tenkt.

Og, FOR noen fine bilder vi fikk!!! Jeg må innrømme at jeg ikke var så kjent på denne siden av Drammen før, men vi hadde planleggingsmøtet vårt på location på Papirbredden og området rundt Union Scene noen uker i forveien, og da kikk vi igjennom området og jeg fikk sett meg ut noen steder jeg gjerne ville fotografere. Drammen er nydelig sånn – det er kule locations uansett hvor man snur seg. Så vi fikk både bilder med urbane backdrops og parkmiljøer – akkurat som brudeparet ønsket seg.

Jeg har jo flere bryllupspakker, og Tone og Knut Erik hadde bestilt meg for portrettpakken denne dagen. For, det er ikke sånn at man MÅ ha fotograf med hele dagen. Jeg syns det er like koselig å lage kule portretter som å følge et brudepar en hel dag – det kommer helt an på bryllupet deres, budsjett og hva dere trenger rett og slett. Målet mitt med hvert eneste bryllupsfotografering er å fange øyeblikk – og å lage bilder som brudeparet kan glede seg over resten av livet. Det skal være bilder til et album. Til veggen. Til foreldre og besteforeldre. Og til takkekort. Og akkurat hva bildene skal kunne brukes til etterpå har jeg alltid i bakhodet når jeg fotograferer. Jeg tenker kanskje litt ekstra på akkurat dette med bruksbilder, og det sitter i etter at jeg jobbet som Grafisk Designer og jobbet mye med å plassere bilder inn i magasiner, broskyrer og bøker…men det er en annen historie.

Takk for at jeg fikk fotografere dere Tone og Knut Erik!
Jeg hadde det utrolig morsomt, og setter stor pris på jeg fikk fotografere for dere!

PS! Dere hadde den kuleste inskripsjonen i ringene jeg har sett til dags dato – «Din til teppet går ned»….Så fantastisk fint!!!

No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.